Kirjoitin "Oikeita totuuksia" -blogia vuodesta 2006 vuoteen 2008 tai 2009. Blogi keskittyi mitä erinomaisen fiksuihin havaintoihini mielenkiintoisista asioista, johtajuudesta, digijutuista ja web 2.0:sta. Viimeisestä siis silloin kun termi ei ollut vielä kaikille tuttu. Tai jo unohtunut niin kuin nykyään.

Ei että olisin tiennyt edellisistä asioista oikeasti paljoa. Johtajuudesta teoriaopintojen kautta, digijutuista pienen kokeilun ja muualta lukemisen kautta. Kirjoittaa osasin hieman, joten blogin saavutukseksi voi lukea kuitenkin muutaman työtarjouksen & -haastattelukutsun, mahdollisuuden kommentoida ennakkoon Tieken web2.0 -käsikirjaa, yksi tai kaksi näytekirjakappaletta postilaatikkoon, ja kevyen maininnan Kauppalehden Pressossa tai minkä tapetun lehden viimeisessä numerossa se olikaan.

Viimeisessä vanhan internetin bittikaatopaikalle joutuneen blogini merkinnässäni kerroin ponnekkaasti alkavani kirjata tapahtumia, oppeja ja havaintoja työpaikaltani, omassa yrityksessäni. Ensimmäistäkään merkintää en kirjoittanut, sääli sinänsä, kuohuvaa tunnetta olisi varmasti ollut tarjolla.

Mitä tapahtui välissä? Kirjoittamisen halu ainakin lopahti.

Tein lähinnä töitä. Tai siltä se ainakin tuntuu, varmaan hieman elinkin. Yrityksemme Rohea muuttui tässä välissä opiskelijavetoisesta puuhastellusta oikeaksi ammatiksi. Osa-aikaiset työntekijät muuttuivat täysipäisiksi, muutamia tuli lisää, muutamia lähti. Tajusin, etten ehkä ollutkaan niin hyvä johtaja kuin kaikesta luetusta teoriasta kuvittelin. On eri asia tietää miten asioiden pitäisi toimia, tai mitä kannattaisi tehdä, kun toimia sen mukaisesti selkärangasta. Pikkuhiljaa.

Vuonna 2007 kehitimme Roheassa vain Kotikokki.net -palvelua. Vuosien aikana myimme siitä enemmistön Almalle, ostimme parissa osassa tilalle Kuvake.net ja Mikseri.net -palvelut, myimme osan jälkimmäisestä Pop Medialle sekä hankimme jossain välissä Almalta tämän Vuodatus.net -palvelun. Lisäksi kokeilimme vähemmän onnistuneesti siipiämme erilaisten uuspalveluiden kanssa, kuten personoidun mobiilin aloitussivun mjump.net ja sosiaalisemman qaiku.com -palveluiden kanssa.

Välissä on ehditty sekä onnistua että epäonnistua

Viimeisestä blogikirjoituksestani oli sen neljä-viisi vuotta, seuraavan olisi tarkoitus tulla hieman nopeammin. Aiheina asiat, jotka mietityttävät, kiinnostavat tai sattuvat muuten vain syntymään.

Täällä taas.